Menulis sebagai terapi. Tulis diari sejak sekolah. Jurnal online sejak 2002. Dah banyak websites. Dah try banyak hosting. The old sites dah masuk arkib, sesekali buka juga mengenang kisah dolu-dolu............
Jurnal ni untuk diri sendiri tapi sesiapa terjumpa bacalah, kira halal.....

Friday, October 13, 2017

Nostalgiassss

Syok pulak baca entri lama2 ni. Teringat la apa yg pernah jadi once upon a time. Lawak pon ada.
Kat sini boleh merapu. Takder org baca pon. Dulu kakfini dok baca tapi dia pon tak faham cikmin tulis apa lawak tul.
 Kena start balik so i tk buang masa dgn w app n fb. Kt sini cikmin boleh merapu whateva. Kot ada yg terbaca depa bukan kenai pon...
Dok tengah cari cara nk upload foto. Tk jumpa lg.
Till i merapu again...


Thursday, October 12, 2017

So long.....

Dah 12 oktober.
3bulan lebih dah pencen.
Buat apa eaaaa? Macam tk buat apa pon selain pi kuliah agama...
Tak boleh jadi niiii....

Klas tetap selasa khamis jumaat.
Kot rajin tambah ahad.
Lepas mgrib kot ada live msf ikut la...

Bulan ogos pi bandung.

Dua minggu lepas ziarah depa kl.

Tak boleh jadi nih
.....
.. macam tk berhasil jer.
Kena buat sesuatu......

Banyak yg patut buat tapi tak buat.

Ok where to start????
Hari kuliah jangan kacau.
Esok ada klas....
Lepas klas nk masak rendang keling.
Petang kena mathurat.
Mlm mengaji la.
Lusa paeh balik.
Nk balik kg.
Nk pi aman centraL

Yg nmpak pon pi klas anytime.
Ada la tambah ilmu sikit2.
Yang lain zero. A big F.

Kesimpulannya kena plan n atoq.
Kot tak mereput la
Apa hasil pon tkdak.
YA ALLAH TOLONGLAH HAMBAMU INI.
MOGA SETIAP DETIK SISA2 HIDUPKU INI
ADA MANFAATNYA. AAMIIN.


Tuesday, July 25, 2017

My Majlis Persaraan. 07 julai 2017


















Taking a break

                     Ari ni lebih kurang 3 minggu cikmin bersara mulai 02.07 ari tu.
cikmin buat apa? ramai dok tanya cikmin rasa apa. tatau nak jawab.
                   
                      tapi tadi otw pi klas agama dan singgah antar oder tepung kek yang cikmin joi terfikir sesuatu..... ok la jugak rasanya pencen ni. perkara paling best tak payah dok stress fikir pasal student.
tak buat kerja la tamo study la.... nak buat soklan peksa la,,, nak semak latihan la.... antar buku gk pk nak cek la... ppd jpn nk mai mantau la.... kena online itu ini.... 1001+ lagiiii

                     baru terasa owh.... no more

                     sebelum pencen dok risau kot stress dok rumah tkder kerja.
                     o no.... ada jer kerja. la nii blom abis proses pakaian nak let go.
                     buku2 pon blom kemas lg...  takat ni 2 hari pi klas agama. satu kals lagi depa cuti sementara. so ada 3 hari seminggu. nak cari 2 hari lagi. cukup 5 hari pi klas. tapi takyah fikir exam kannn

                     Bisnes.... baru start sejenis.  dok bertatih lg.
 ada lg dlm kepala ni. mohon petunjuk Allah.
   
                     nak pi jogging pon blom sempat.
                     ni gagah taking a break tingin nak update blog bersawang ni.